KOPA d. d. je letos na regijskih trgih dosegla trikratno rast prodaje poslovnih informacijskih rešitev za velika in srednja proizvodna podjetja. Za uspeh so bile najpomembnejše izkušnje pri informatizaciji proizvodnih procesov v vodilnih slovenskih proizvodnih podjetjih ter prilagodljivost pri podpori posebnostim poslovanja in konkurenčnih prednosti novih kupcev.

Podjetje KOPA, eden vodilnih slovenskih proizvajalcev poslovnih informacijskih rešitev za velika podjetja, je letošnjo bero poslovnih uspehov na regijskih trgih dopolnilo s projektom upravljanja odnosov s strankami in brezpapirnega poslovanja v vodilnem srbskem proizvajalcu tiskane in kaširane kartonske embalaže BOSIS. KOPA je bila letos še posebej uspešna pri uvajanju poslovnega informacijskega sistema KOPA ERP za proizvodna podjetja ter sistema za spremljanje in nadzor proizvodnje KOPA UTRIP.PRO. Tako je v Srbiji pridobila projekte za prenovo poslovnega informacijskega sistema v poslovni skupini Atenic Commerce, pri vodilnem proizvajalcu usnjenih oblačil in galanterije MONA ter v enem največjih proizvodnih podjetij Perutnine Ptuj, v Perutnini Ptuj-Topiko d. o. o., Bačka Topola. Uspešno so izvedli poenotenje poslovanja za vsa regijska proizvodna podjetja Perutnine Ptuj v BiH ter na Hrvaškem, kjer pa so podprli tudi spremljanje proizvodnje v podjetju Stražaplastika.

»Zavedamo se, da je bila letošnja rast na tujih trgih izredna, kar je težko ponoviti. Zato v prihodnjem letu načrtujemo zmernejšo, a še vedno visoko 20-odstotno rast,« je napovedal Marjan Gobec, generalni direktor v KOPA d. d.

 

070816_0717_1.png

Rast bo temeljila predvsem na prodaji poslovnih in proizvodnih rešitev, pri čemer se kaže velik potencial tudi pri prodaji informacijskega sistema za vzdrževanje.

Kopa na regijskih trgih uspešno konkurira globalnim ponudnikom poslovnih informacijskih sistemov. Njena prednost je predvsem v obvladovanju posebnosti poslovanja proizvodnih panog ter visoka prilagodljivost.
»Kupcem poleg temeljnih poslovnih procesov podpremo ključne gradnike konkurenčne prednosti, od avtomatizacije procesov do brezpapirnega poslovanja,« je povedal Tomislav Ogorevc, vodja prodaje poslovnih rešitev v KOPA d. d.

Čeprav se obseg in tip uvedenih informacijskih rešitev precej razlikuje, imajo praktično vsi projekti skupen imenovalec. Gre za izboljšanje poslovne uspešnosti, ki ga v Kopi dosegajo na več načinov, od upravljanja dobičkonosnosti na ravni izdelkov in delovnih nalogov do optimizacije proizvodno-tehnoloških procesov ter ureditve poslovanja v podpornih funkcijah, kot sta prodaja in nabava. Podjetja v regiji je KOPA prepričala z obvladovanjem naprednih proizvodnih konceptov, podporo finemu terminiranju ter s spremljanjem in nadzorom proizvodnje.
»Regijski kupci se na Kopo obrnejo večinoma takrat, ko pri globalnih pa tudi lokalnih ponudnikih ne dobijo ustrezne rešitve, bodisi z vidika funkcionalnosti bodisi z vidika znanja. Dejansko v nas vidijo kompetentnega partnerja, ki je sposoben uresničiti njihove operativne izzive in strateške cilje. To se je pokazalo tudi kot odlična referenca za nove posle,« je še pojasnil Ogorevc.

Referenčne dobre prakse z jasno izraženimi poslovnimi koristmi so ena največjih Kopinih konkurenčnih prednosti. Podjetje se je na regijskih trgih umestilo kot prepoznaven ponudnik celovitih informacijskih sistemov, ki odlično obvladuje izzive proizvodnih in poslovnih procesov. Svoje kompetence črpa iz več kot 35-letnih izkušenj pri informatizaciji proizvodnje in poslovanja v vodilnih slovenskih in regijskih proizvodnih grupacijah.

Uredništvo KOPA d.d.

Želite izvedeti več ? Pokličite: 041 736 867, ali pišite: matjaz.jurjec@kopa.si

Facebooklinkedinmail