Podjetje Atenic Commerce se je po nakupu podjetja FAHOP, ki izdeluje hladno oblikovane profile, odločilo tudi za nakup nadgradnje poslovnega sistema KOPA ERP v tovarni v Aleksincu in v drugi fazi še za razširitev na matično podjetje v Čačku.

Srbski_6.1.V podjetju Atenic Commerce so se za nov poslovni sistem odločili zaradi hitrega povečanja števila zaposlenih in novega pristopa k poslovanju za skupno že 160 zaposlencev. Z nakupom FAHOP-a je namreč Atenic dejavnost razreza in maloprodaje kovin razširil še na proizvodnjo hladno oblikovanih profilov, v kateri zaposluje dodatnih 60 zaposlenih. Ker Atenicov poslovni informacijski sistem proizvodne dejavnosti ni podpiral, v FAHOPU pa so v preteklosti že z zadovoljstvom uporabljali Kopino rešitev, so se novi lastniki odločili za uvedbo najnovejše različice KOPA ERP.

V okviru uvedbe je KOPA zagotovila prenovo strojne infrastrukture ter vzpostavitev poslovnega informacijskega sistema za cevarsko proizvodnjo. V sklopu implementacijskega projekta so Kopini strokovnjaki izvedli prehod iz obstoječe rešitve na najnovejšo različico ter vzpostavili osnovne procese za podporo proizvodnji cevi ter za poslovanje orodjarne v Aleksincu. Do začetka poletja bodo ob nemoteni proizvodnji zaključili še vse modifikacije proizvodnega sistema po zahtevah naročnika.

Uvedba v Aleksincu je bila zaradi uporabe prednastavljene poslovne rešitve v preteklosti, Kopinih najboljših praks ter predznanja uporabnikov v Aleksincu izvedena v samo dveh mesecih. V drugi fazi uvedbe se bo KOPA ERP do konca leta 2016 razširil še na podporo poslovanju centrale v Čačku, kjer bodo sistem uporabljali za vodenje poslovanja, podporo v komerciali, financah in računovodstvu ter kadrovsko-plačni službi.

Avtor: Uredništvo KOPA d.d.

Želite izvedeti več ? Pokličite: 041 736 867, ali pišite: matjaz.jurjec@kopa.si

Facebooklinkedinmail