Na srečanju uporabnikov smo vam predstavili novo funkcionalnost glavne knjige – Vpogled v izvorne podatke posameznih knjižb, ki so bile osnova za prenos temeljnice iz analitičnih knjigovodstev v glavno knjigo. To funkcionalnost je velika večina naših uporabnikov pogrešala predvsem pri raziskovanju in usklajevanju prenosov iz analitičnih knjigovodstev v glavno knjigo.

Ker te funkcionalnosti ni mogoče zagotoviti za nazaj, je sedaj pravi čas, da novost pričnete uporabljati za vse knjižbe v letu 2017 in si tako zagotovite lažje delo tudi v bodoče.

Podatki iz analitičnih knjigovodstev se v Kopinih programih v glavni knjigi zbirajo sintetično – skupaj po posameznih vrstah knjižb za določeno obdobje. Do sedaj ste do podatkov o izvornih knjižbah prišli v posameznih analitičnih knjigovodstvih s pomočjo iskanja podatkov po številki temeljnice in datuma knjižbe.

Paket za povezavo glavne knjige in analitičnih knjigovodstev pa vam sedaj omogoča vpogled v izvorne podatke posameznih knjižb kar iz glavne knjige.

Podrobnost si poglejte kar na primeru :

S pomočjo iskalne maske boste poleg same knjižbe takoj videli tudi kdo in kdaj je knjižbo zapisal v glavno knjigo, iz katerega knjigovodstva je bila knjižena, s klikom na gumb Izpis pa boste dobili pregled knjižb iz analitičnega knjigovodstva, ki so podlaga za posamezno zbirno knjižbo v glavni knjigi.

 

Želite izvedeti več ? Pokličite 041 736 867, ali pišite na  matjaz.jurjec@kopa.si

.

Facebooklinkedinmail