Nacionalno srebrno priznanje GZS

Nacionalno srebrno priznanje GZS

Nove generacije zaposlenih imajo visoka pričakovanja glede uporabe informacijskih tehnologij, kar se nanaša tako na privatno okolje kot na delovno mesto. Pametni telefoni, tablice in brezžično omrežje jim predstavljajo vsakdanjik in si življenja brez tega ne znajo predstavljati. Ravno zaradi tega jim je samoumevno tudi to, da imajo vedno in povsod dostop do poslovnih informacij, osebnih podatkov in s podjetjem sodelujejo prek digitalnih medijev. Dodatna prednost podjetja je, da te informacije zaposlenim omogoči.

Kot odgovor na nova pričakovanja sodobnih uporabnikov smo v Kopi pripravili rešitev HR BOT 24/7 – interaktivni osebni portal zaposlenih, za katero smo 26.9.2018 prejeli Nacionalno Srebrno nagrado GZS Slovenije (več na: KOPA in GZS).

Gre za inovacijo, ki podjetjem omogoča digitalizacijo kadrovskih procesov in postopkov, povezanih s sodelovanjem, vključevanjem in komunikacijo z zaposlenimi. Ponuja prehod na brezpapirno poslovanje ter poenostavitev in avtomatizacijo administrativnih opravil v kadrovski službi.

Osebni portal na pametnem telefonu

Osebni portal na pametnem telefonu

Osebni portal je aplikacija, ki deluje na različnih napravah (računalnik, tablica, pametni telefon ali na informacijskem kiosku), pri tem pa so upoštevani vsi standardi varnosti podatkov. Zaposlenim je na razpolago ves čas in lahko kadarkoli in od kjerkoli dostopajo do svojih kadrovskih podatkov. Na portalu so dostopni osebni podatki, plačne kuverte, podatki o dopustu, različne odločbe, pogodbe, certifikati in ostali relevantni dokumenti, ki jih je pridobil ali posredoval v kadrovsko službo. Preko portala lahko spremlja doseganje svojih ciljev in ciljev, ki si jih je skupaj z nadrejenim zastavil na letnem oz. periodičnem razgovoru, izraža svoje mnenje in podaja predloge za izboljšave ter komunicira s kadrovsko službo. Lahko pregleduje in načrtuje izobraževanja ter sodeluje v anketah, ki so namenjene izboljšavam procesov. Dokumente lahko  tudi sam natisne bodisi na tiskalniku ali na informacijskem kiosku.

 

Osebni portal - vstopna stran

Osebni portal – vstopna stran

Osebni portal podjetjem odpira nove priložnosti in prihranke. S tem, ko se zmanjša količina papirnih dokumentov in čas za distribucijo kadrovskih dokumentov, podjetje na letnem nivoju prihrani za več tisoč evrov neposrednih stroškov. Zaposlenim, ki skrbijo za pripravo in pošiljanje kadrovske dokumentacije sprosti tudi tretjino delovnega časa. Ta čas lahko usmerijo v pridobivanja novih kadrov, podporo vodjem pri periodičnih razgovorih, zaposlovanju ter za razvoj znanj, kompetenc in vedenj zaposlencev. Kadrovski službi omogoči transformacijo v HR in zagotovi čas za aktivnosti, ki delajo okolje prijetnejše, izboljšujejo klimo v podjetju in dvigujejo zadovoljstvo ter motiviranost zaposlenih.

 

 

 

Vas naša rešitev zanima? Pokličite: 041 518 228, ali pišite na: maja.lubej@kopa.si

Več podrobnosti o Nacionalnem srebrnem priznanju GZS za inovativnosti preberite tukaj.

Preverite tudi druge prispevke na to temo:
– e-kuverte – Velenjski knapi tlakujejo pot k digitalizaciji kadrovske funkcije
Osebni portal zaposlenih
 Študija primera Kopa HRM v Livarju

 

 

Facebooklinkedinmail