KOPA postala del skupine Metrel in s strateškim partnerjem okrepila svoj razvojni potencial

KOPA d.d. iz Slovenj Gradca je postala del Skupine Metrel, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev visokokakovostnih inštrumentov za merjenje elektrike in opreme za testiranje, ki jo sestavlja pet družb iz Slovenije, Nemčije in Velike Britanije. KOPA d.d., ki je že sedaj nudila podjetjem Metrel d.d. in Metrel Mehanika informacijsko podporo na področju poslovnega informacijskega sistema, spremljanja proizvodnje in  brezpapirnega poslovanja, bo pod okriljem Skupine Metrel pospešeno razvijala nove IKT rešitve in storitve za Industrijo 4.0 za domače in tuje poslovne partnerje ter zagotavljala podporo in nadgradnjo obstoječih sistemov pri svojih dosedanjih  strankah.

HORJUL, SLOVENJ GRADEC, 13. 4. 2017 – Skupina Metrel je z vstopom v lastniško strukturo  družbe KOPA d.d., vodilnega slovenskega ponudnika informacijskih rešitev za proizvodna podjetja, vstopila na tržišče IKT rešitev in storitev. Združitev bo Kopi zagotovila vire za pospešeno vlaganje v razvoj, pri čemer bo sinergija Kopinih razvojnih sposobnosti in  Metrelove globalne prisotnosti doprinesla inovativnim rešitvam, ki jih proizvodna podjetja potrebujejo za uspešno digitalno preobrazbo.

»Pridružitev družbe KOPA, ki ponuja celovit nabor rešitev za digitalizacijo v proizvodnih podjetij nam široko odpira vrata za širjenje poslovanja na tržišče informacijskih rešitev in storitev,« je povedal Edvard Reven, direktor podjetja Metrel, d.d. »Po drugi strani smo z nakupom Kope pridobili visoko usposobljeno razvojno ekipo za izvajanje projektov digitalizacije proizvodnje in poslovanja in s tem velik potencial za povečanje prihodkov od prodaje IKT rešitev in storitev.«

KOPA bo pod streho Skupine Metrel ohranila celoten portfelj informacijskih rešitev in storitev (KOPA ERP, KOPA HRM, UTRIP.PRO, UREJENO.DOK, MAXIMO in Sistemsko integracijo), s čimer ostaja strateški partner mnogih uspešnih slovenskih podjetij. Prek okrepljenega poslovnega položaja, zmožnosti za hitrejši razvoj novih rešitev in storitev ter z razširitvijo nabora gradnikov za digitalizacijo poslovanja bo  KOPA svojim strankam zagotavljala še višjo raven podpore in ohranjanje konkurenčnosti tudi v fazi digitalizacije.

»Veseli smo, da so v Metrelu prepoznali naš dolgoročni tržni potencial na lokalnem in regionalnem tržišču,« je povedal Marjan Gobec, direktor KOPA d.d. »Kopa bo z novim lastnikom pridobila vire za intenziven razvoj in trženje rešitev za Industrijo 4.0, s čimer bomo uresničevali našo vizijo postati najpomembnejši partner proizvodnih podjetij pri digitalizaciji poslovanja. «

KOPA bo po načrtih pod okriljem Skupine Metrel v prihodnji petih letih povečala obseg poslovanja za vsaj 50 odstotkov ob predvidenem 20-odstotnem povečanju števila zaposlenih.

Marjan Gobec, direktor KOPA d.d.
.

Facebooklinkedinmail