Varno poslovanje tudi v primeru poplave, požara …

Vodstvo v večini podjetij od vas pričakuje in zahteva neprekinjeno delovanje informacijskega sistema z minimalnimi stroški. S postavitvijo podvojene lokacije lahko zagotovite dvig zanesljivosti, razpoložljivosti in varnosti podatkov, rešitev pa v večini primerov pomeni skoraj podvojitev stroškov za opremo in licence.

 

V Cinkarni Celje so se odločili za uvedbo rešitve Dbvisit v kombinaciji z replikacijo baze podatkov v Oracle Cloud -u. S tem so pridobili ugodno in zanesljivo rezervno lokacijo (DRC), ki zagotavlja vzpostavitev delovanja ERP sistema v 1 uri in maksimalno pol urno izgubo podatkov. Zaradi posebne tehnologije je rešitev cenovno sprejemljiva tudi za manjše IS

DRC za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja – Dbvisit

Stranke, lastniki in direktorji danes zahtevajo 24/7 razpoložljivost. Z drugimi besedami, od IT oddelka zahtevajo neprekinjeno delovanje IS, ki zagotavlja nemoteno poslovanje in delovanje proizvodnje. Hkrati od vas pričakujejo, da ne povzročate dodatnih stroškov zaradi izpada IS, ki posledično povzroči zastoj v proizvodnji in izpad prihodka. Da pa bi to dosegli morate zagotoviti minimalni čas izpada sistema ter hitro povrnitev delovanja le-tega v stanje pred napako.

KOPA vam z rešitvijo za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja Dbvisit in Oracle Cloud zagotavlja varnostno podvajanje podatkov v realnem času in vam omogoča dvig zanesljivosti, razpoložljivosti in varnosti podatkov, aplikacij in poslovnih procesov.

Dbvisit je vodilna in cenovno ugodna rešitev za varovanje podatkovnih zbirk Oracle. Rešitev v povezavi z Oracle Cloud, v primeru izpada primarne lokacije, zagotavlja hiter preklop na rezervno lokacijo. V nekaj minutah se lahko vzpostavi rezervna baza in hitro ponovno delovanje poslovnih aplikacij, z minimalno izgubo podatkov. S hitro povrnitvijo delovanja poslovne aplikacije skrajšate čas nedelovanja poslovanja podjetja in proizvodnje ter posledično minimalizirate izgube, ki so posledica zastoja v proizvodnji.

Kako deluje?

Podvajanje podatkov lahko poteka med različnimi verzijami Oracle podatkovne baze ali celo v druge podatkovne baze (npr. Microsoft SQL Server, MySql), ki so na rezervni lokaciji ali pa v oblaku (Oracle, AWS, Azure). S tem uporabniki poslovnih aplikacij podatkovne zbirke Oracle pridobijo fleksibilen in cenovno ugoden sistem neprekinjenega poslovanja, s katerim se poveča produktivnost in znižajo stroški, ki jih ustvarjajo prekinitve delovanja kritičnih poslovnih aplikacij.

Dbvisit poskrbi za replikacijo transakcij iz primarne na rezervno lokacijo v realnem času. Za razliko od backup rešitev, kjer backup izvajate enkrat dnevno, Dbvisit poskrbi za replikacijo podatkov takrat, ko le-ti nastanejo in priskrbi, da so podatki na rezervni lokaciji ažurni. Podatki se pred prenosom na rezervno lokacijo zaščitijo z enkripcijo. V primeru izpada primarne lokacije imate s preklopom na rezervno lokacijo, takoj dostopne vse podatke in nemoteno nadaljujete z delom.

Shema rešitve:

Prednosti Dbvisit rešitve:

  • Enostaven za uporabo
  • Zagotavlja funkcije kot so failover, switchover, kompresija in enkripcija za arhiviranje logov pri transportu.
 • Dbvisit Standby vključuje:
  • Centralno konzolo za upravljanje konfiguracije primarne in rezervnih baz
  • Podpora pri izdelavi rezervne baze s pomočjo Oracle Managed Files (OMF), Oracle Automatic Storage Management (ASM) ali RAW device based storage
  • možnost izdelave več rezervnih baz iz ene primarne baze, posodobitev Oracle baze v stanju pripravljenosti
  • podpora za prilagojene skripte pred in po obdelavi
  • povrnitev rezervne Oracle baze preko nepopravljivih vrzeli arhivskega dnevnika
  • možnost obnovitve baze do specifičnega časovnega žiga ali SCN (System Change Number)
  • Avtomatsko zaznavanje izdelave arhivskih logov, ki jim sledi prenos v rezervno bazo
  • Podpora serijskim opravilom za:
   • Avtomatsko namestitev Dbvisit Standby,
   • Pripravo predloge za rezervno bazo
   • Sinhronizacijo rezervne baze z RMAN (backup and recovery manager) incrementalnimi varnostnimi kopijami.
 • Zagotavlja varnost:
  • V primeru izpada zagotovi, da je baza na rezervni lokaciji pripravljana v nekaj minutah
  • Varna kriptirana komunikacija med vsemi komponentami Dbvisit

 

PRIMER IZ PRAKSE

»V Cinkarni Celje smo se odločili za uvedbo rešitve Dbvisit v kombinaciji z replikacijo baze podatkov v Oracle Cloud. S tem bomo pridobili ugodno in zanesljivo rezervno lokacijo (DRC), ki bo v primeru večje katastrofe ali katastrofalne napake zagotovila hiter preklop na DRC s ponovno vzpostavitvijo delovanja ERP sistema ter minimalno izgubo podatkov« je dejal Boris Špoljar, vodja službe informatike

»Cilji, ki smo si jih zadali skupaj s sodelavci iz KOPE, so predvsem naslednji:

 • Hiter zagon DRC lokacije (min 1 ura po odločitvi) z minimalno izgubo podatkov (max 30 minut)
 • Delovanje tako client – server Oracle aplikacij kot tudi aplikacij preko aplikacijskega strežnika na DRC lokaciji
 • Dostop do DRC centra od dogovorjene rezervne lokacije in po znanem postopku, za posamezne odjemalce preko interneta od koder koli.
 • Cenovno optimalna rešitev iz Oracle licenčnega vidika«

… je še dodal gospod Špoljar.

V primeru, da vas zanima več o predstavljenih produktih, lahko preberete na:

 

Za več informacij ali ponudbo nas kontaktirajte na 041 518 228, ali pišite na: maja.lubej@kopa.si

Facebooklinkedinmail